Известие

Collapse
No announcement yet.

Maлко помощ за картера

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от adrian07 Покажи съобщение
    пък и там на пробката има една шайба медна мисля че беше зимаш и я нагряваш повечко и веднага я пускаш в вода...така тя ще омекне и по добре ще уплътнява...аз така направих и няма проблеми
    Ачкоо тая шайба е медна дуфтунка и при затягане се саморазплесква,за тва с нагряването него знаех може и така да е.
    Mercedes W202 - 200kompressor 99'
    Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
    Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Първоначално публикувано от Versace Покажи съобщение
      Нарязването на резбата на място ли става или трябва да се свали картера?
      Понеже стружките схте останат вътре не е ли проблем?
      Аз на минала смяна имах тоя проблем и сега сам с 2 дефтунги и като преди това повторих резбата с метчик.

А на колегата с тефлоновата лента искам да кажа че е времено решение, защото на мой приятел бяха я направили така и пак протече, че му точихме маслото и там пак слагахме калчища мисля и силикон и засега държи, но до кога?!
      Става на място но трябва да се види по таблица с какво свредло(бургия) да се пробие отвора преди да се нареже новата резба и да се внимава да не се нареже на криво иначе ако имаш метчик и пробка няма проблеми нарязва се без проблем.
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

А сега се сетих че и аз имах този проблем с превъртяла резба и го оправих с нова пробка.Размера на стандартната ми беше 18мм,бащами направи 18.3мм със стъпка 1.25 мисля че беше и я навих на картера без да оправям резбата му.Сега нямам проблем с теч от пробката.

Comment

Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщение
          А сега се сетих че и аз имах този проблем с превъртяла резба и го оправих с нова пробка.Размера на стандартната ми беше 18мм,бащами направи 18.3мм със стъпка 1.25 мисля че беше и я навих на картера без да оправям резбата му.Сега нямам проблем с теч от пробката.
          Нещо се бъркаш за размера няма такава резба 18 следващата е 20
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
            Нещо се бъркаш за размера няма такава резба 18 следващата е 20
            Не е рязал нова резба на картера а е направил болт с ф18.3 и го врътнал на старата резба
            sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
            ALFA ROMEO 2.0JTS ex
            ALFA ROMEO Crosswagon Q4
            Продавам Алфи на части!

Comment

Първоначално публикувано от lubo_red Покажи съобщение
              Не е рязал нова резба на картера а е направил болт с ф18.3 и го врътнал на старата резба
              Е значи има някой който мее разбрал.

Comment

Брех тези алфи, всички имат сходни проблеми. Днес най-накрая закарах да моята да и оправят пробката, че ми направи петно в гаража и от нищо работа стана проблем. Пробката в момента е с размер 22 и резбата е отишла на кино, с една дума вече няма накъде, аз смело казах- сменяме картера, но майстора леко ме хвърли в размисъл с цената за нов картер и предложи да свали картера да направи втулка с нова резба и да даде вечна гаранция. Ако някои се интересува от резултата и цената утре ще съобщя.
                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Батки, и аз превъртях пробката и сега не може да затегне като хората... С термоустойчив силикон на Виктор Рейнц дали ще стане качествено без да тече? Моля споделете опит. Доколкото знам тези силикони са най-добрите.
                  www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

И аз го ядох тоя, направиха ми нова пробка "ремонтен" размер, демек 22+, месо за 24 резба няма.
                    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Сваляха ли ти картера колега? За колко време и за какви пари ти я направиха, ако не е тайна?
                      www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                        И аз го ядох тоя, направиха ми нова пробка "ремонтен" размер, демек 22+, месо за 24 резба няма.
                        Ако се прецака и ремонтната се прави бронзова втулка от вътре навън и в нея се навива пробка с по малък диаметър.
                        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Аз ги нарязвам на място с ремонтна пробка и слагам клингеритов дихтунг. Ако пренатегнеш смачкваш клингерита лесно и страшно няма. И гаранция, че няма течове дори и с нарязана на криво резба
                          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Хитро
                            Сега се приготви да обясниш какво е клингерит и от къде се пазарува.
                            Alfa Romeo 1.8 TS `98
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
                              Хитро
                              Сега се приготви да обясниш какво е клингерит и от къде се пазарува.
                              Е как от къде? У "Плод и зеленчук" е фраш с клингирит.
                              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                                Ако се прецака и ремонтната се прави бронзова втулка от вътре навън и в нея се навива пробка с по малък диаметър.
                                Ми то ако се свали картера варианти много.Имам приятел с всякаква заваръчна техника и металорежещи машини, няма проблем да се модифицира.
                                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                                X